Kaja – (Corvus monedula) Jackdaw

Under vintern ses kajor ofta i stora flockar i städer där de framförallt tillbringar nätterna i högre träd. Under häckningstid finner kajor håligheter mm för sina bon i många olika miljöer – då även utanför städerna. Ofta finns kajan nära människor året runt och drar gärna nytta av det som vi människor bjuder på eller ratar.

Dessa bild är tagna i Uppland och på Öland.

Senast uppdaterad 2021-12-31.