Fotoalbum

Bilder från olika resor eller exkursioner – framförallt fågelskådar-resor – med bilder på främst fåglar men även på miljöer och omgivningar mm.


Kungsörn
Besök vid örngömslet – januari 2024

Morgonen var lite rå och kylig. Väl framme gav kaminen välbehövlig värme. Första fågel som kom fram var en varfågel. Tyvärr var det disigt och dimmigt, särskilt några timmar på förmiddagen. Inget perfekt väder alltså. Det blev dock några bilder att bjuda på. Under dagen sågs; talgoxe, blåmes, större hackspett (2 st), varfågel, korp och havsörn (som mest 9 st varav 4 st adult) samt en kungsörn.

Från örngömslet i januari 2024 .


Törnskata
Resa till Ottenby-området – maj 2023

Lite svalt på morgonen, men varmare frampå dagen.Så var de flesta dagarna under besöket. Soligt och fint i övrigt. Närmare 20 grader under ett par dagar. Några fina dagar under sista delen av maj.

Från dagarna i slutet av maj 2023 .


Duvhök
Besök i ett duvhöksgömsle – februari 2023

Det var några minusgrader när jag kom till gömslet. Solen går upp vid sjutiden och redan tidigt kommer en duvhök fram. Totalt besöker fyra olika duvhökar platsen under den soliga februaridagen. Termometern når 6-7 plusgrader.

Från gömslet – februari 2023 .


Havsörn
Vistelse i örngömsle – januari 2023

Vid framkomst till gömslet var det minus 8,5 grader och en västlig vind låg på lite. Fåglar som visade sig under dagen var; havsörn, kungsörn, korp, grå kråka och skata samt kaja.
Det var örnar framme från strax efter 9-tiden till omkring 16-tiden. Här finns några av bilderna från vistelsen i gömslet denna januaridag.
Från gömslet – januari 2023 .


Gluttsnäppor
Fågelfoto-resa till Öland den 14-19 augusti 2022

Det var ovanligt varmt för årstiden. Sensommarvarma kvällar och riktigt varmt på dagarna. Mestadels ostliga vindar och vissa dagar väldigt lugnt.
Bilder på t ex gluttsnäppa, småsnäppa, mosnäppa och kärrsnäppa. Även bilder på större strandpipare, kustsnäppa och grönbena samt brushane.
Öland – augusti 2022 – vadare .


Knölsvan
Fågelfoto-resa – Öland den 14-19 augusti 2022

Denna gång var det ovanligt varmt. Det var 18-19 grader på nätterna och en bra bit över 25 grader på dagarna. Dimmigt på tisdag och onsdag morgon. Dimman lättade frampå dagen, men kunde ligga kvar utöver havet i öster.
Bl a bilder på knölsvan, ejder, storskrake, skrattmås och törnskata. Även några bilder på fjärilar och humla.
Öland – augusti 2022 .


Rödbena
Skådar-resa – Öland den 22-27 maj 2022

Det blev några dagar med svalt väder och dimma på måndagen och tisdag morgon. Regnskurar och lite blåsigt med en del sol emellanåt.
Bilder på bl a halsbandsflugsnappare, på olika platser i lunden, och nattskärra, i Bertils trädgård, samt grönsångare, törnsångare och stenskvätta.
Öland – maj 2022 .


Småsnäppa
Öland – slutet av augusti 2021

Denna augustiresa bjöd på bra väder vissa dagar och det blev framförallt en del bilder på vadare.
De bästa är nog de på småsnäpporna.
Öland – augusti 2021 .